dissabte, 13 d’octubre del 2012

EL GOOGLE READER

Aquesta eina va ser llançada per Google el 7 d'octubre de 2005 mitjançant Google Labs. Més tard, el 18 de maig de 2006 van treure la versió d'aquesta aplicació de Google per a mòbils.



Google Reader és un lector de RSS i atom que possibilita organitzar i accedir ràpidament a totes les notícies de les pàgines prèviament configurades. En altres paraules, Google Reader és una útil eina que permet redireccionar totes les novetats dels teus webs i blocs preferits a una mateixa pàgina perquè no perdis temps navegant per la xarxa. Per entendre-ho millor, podem dir que és com un magatzem on es van guardant totes les novetats de les pàgines que hagis seleccionat o de les recerques que hagis definit.



Perquè això succeeixi, cal que aquestes webs tinguin un RSS, un sistema d'alertes que acostuma a estar assenyalat per la icona que es mostra a continuació.


Un cop seleccionades les pàgines que vols seguir, el Reader recopilarà automàticament tots els continguts que es vagin publicant. A més, et dóna la possibilitat de crear una web pública on tothom tingui accés a la informació que el teu Reader hagi anat emmagatzemant.



Quant al format, és molt semblant a la safata d'entrada d'un lector de correu electrònic normal. Per tant, a l'esquerra es poden visualitzar les subscripcions a les quals l'usuari està donat d'alta i a la dreta la llista de notícies noves. També disposa d’una opció per destacar algun element desitjat, mitjançant la selecció de l'estrella a l'esquerra de l'element, aquestes notícies es guarden per a futures revisions.


Una altra possibilitat que ofereix és que les notícies i elements nous d'interès poden ser compartits de diverses formes com per exemple, enviant-les per correu (Gmail, és clar).


*amb l'ajuda de la Wikipedia

UNA EINA MULTIUSOS



La veritat és que aprendre a utilitzar aquesta eina va ser un sorprenent descobriment per a mi, ja que crec que ofereix un ampli ventall de possibilitats. És una bona manera d'estar al dia amb l'actualitat. També trobo que la seva propietat més important, és el fet que puguis seleccionar la informació que t'arriba, d'aquesta manera crees el teu diari personalitzat, concentrant-te sobretot en aquells temes que més t'agraden i t'interessen.

Crec que el Google Reader també pot tenir una aplicació educativa. Seria una bona manera d'introduir els alumnes a l'actualitat, fomentant-los l'interès pel que passa al seu voltant. A més, ajudarien a crear un esperit crític ja que amb aquesta eina és fàcil poder contrastar la informació. Per últim, tot aquest procès contribuiria a que construissin la seva opinió i el seu criteri personal.




Tot i així, veig que també té un gran inconvenient. El fet de rebre tanta informació també pot ser perjudicial, potser els mestres haurien de supervisar les pàgines que segueixen els alumnes.

MANUAL D'INSTRUCCIONS


Us adjunto la direcció d'una pàgina web, que explica més detalladament com utilitzar el Google Reader.           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada